logotype

Aanmelden

Aanmelden kan hier!

Als je jezelf wil opgeven verzoek ik je een aanmeldformulier (zo volledig mogelijk!) in te vullen. Dit formulier kan je hier vinden: <Aanmelden>. Vul het formulier alsjeblieft wel eerlijk in. Geef niet aan dat je voor badmode beschikbaar bent als je niet in bikini durft. Mijn ervaring is dat sommige modellen helaas vaak meer opties positief invullen dan dat ze werkelijk willen of durven (wellicht om meer kans te maken op een shoot?). Het is alleen heel vervelend als tijdens de shoot blijkt dat er niet meer dan wat portretopnamen gemaakt kunnen worden en dat ik daarvoor en dag vrij heb moeten nemen en 100 km heb moeten rijden.

Wie kunnen aanmelden?

In princie kan iedereen zich aanmelden die op TFP/TFCD basis wil werken: leeftijd en ideale maten zijn niet van belang en huidskleur ook niet: dat komt omdat ik de foto's zonder opdracht van opdrachtgevers maak maar gewoon als hobby. Een professioneel buro moet voldoen aan de voorwaarden en wensen van de opdrachtgever en die heb ik niet.

Echter ik zoek wel modellen die bij voorkeur in de omgeving van mijn woonplaats dus omgeving Breda/Etten-Leur wonen. Het ligt er daarnaast wel aan wat je 'te bieden' hebt. Dat klinkt een beetje asociaal maar ik moet wel realistisch blijven. In omgeving Breda en Etten-Leur zijn meer dan voldoende modellen te vinden die voor portret- en fashionfotografie beschikbaar zijn (en die moeten zich ook beslist aanmelden!).
Als je echter in Maastricht of Leeuwarden woont is het niet zinvol om je als portretmodel bij mij aan te melden want daarvoor heb ik al meer dan voldoende aanmeldingen uit mijn omgeving.
Het aantal modellen wat in lingerie of naakt wil poseren is daarentegen veel minder groot dus een grotere afstand is dan ook minder bezwaarlijk.
Ook als je iets bijzonders hebt en je woont verder weg moet je jezelf toch aanmelden. Als je bijvoorbeeld in een bijzondere omgeving woont (bij een kasteel, etc.), lichamelijk bepaalde kenmerken hebt die bijzonder zijn (mooie huid, bijzondere tattoo) of als je zelf iets kan regelen waardoor de shoot bijzonder wordt (een shoot op een mooie boot, met een Ferrari, of in een vliegtuig, etc.), moet je beslist reageren!
Het heeft dus sterk te maken met aanbod en vraag maar ik ga niet voor een 'standaard' portretshoot helemaal naar de andere kant van het land.

Minderjarige modellen

Minderjarige modellen kunnen zich ook aanmelden. Overleg het vooraf met je ouders/voogd/verzorgers over wat je van plan bent! Bij modellen tot 16 jaar wil ik sowieso altijd een toestemmingsverklaring van ouders/voogd/verzorgers ontvangen; een speciaal formulier hiervoor is <hier> te downloaden. Wellicht is het overbodig te vermelden dat er bij minderjarigen uiteraard geen bloot gefotografeerd zal worden.
Gezien de huidige jurisprudentie omtrent de brede beslissingsbevoegdheid van 16 en 17 jarigen (zoals bijvoorbeeld bij gebruik van alcohol, tabak, het mogen opstellen van een testament, codicil, het zelfstandig mogen inschrijven in de GBA maar ook bijvoorbeeld de Wet op de Geneeskundige Behandelings Overeenkomst (WGBO), etc.) is mijn mening dat bij 16 en 17 jarige modellen een toestemmingsverklaring niet meer nodig is maar eventueel wel een overweging zou kunnen zijn.
Als je het overigens graag wil mag je uiteraard altijd iemand tijdens de shoot meenemen zoals bijvoorbeeld je moeder of een goede vriend(in). Ieder model, ongeacht leeftijd, mag altijd iemand meenemen.