logotype

Foto's

Afwerken van de foto's

Na de shoot ga ik alle foto's bewerken. Je moet dan denken aan kleur en belichting optimaliseren maar eventueel ook extremere bewerkingen met filters e.d. De slechte (ogen dicht etc.) haal ik er direct uit.

Dit bewerken kost heel erg veel tijd. Binnen een dag of 10 hoop ik alles klaar te hebben. Je ontvangt alle foto's persoonlijk van mij op een CD of DVD. Jij bent dus de eerste die de foto's ziet. Ik laat de foto's dus niet aan je partner of ouders zien want dat moet jezelf maar doen. Het zijn immers jouw foto's!

Publiceren

Jij mag alle foto's zonder mijn toestemming zonder meer publiceren in een portfolio, op Hyves of Facebook e.d.. Volgens de auteurswet ben je wel verplicht mijn naam als fotograaf te vermelden. Zeker als je als model een portfolio aan het samenstellen bent staat het wel zo professioneel om de naam/namen van de fotograaf/fotografen te vermelden. Op de CD/DVD staan alle foto's 2x: 1x in origineel formaat en 1x als publiciteitsfoto welke je kan gebruiken voor Hyves of Facebook.

Ook al liggen de rechten altijd bij de fotograaf, het portretrecht verbiedt mij nadrukkelijk zonder jouw toestemming foto's te publiceren (bijvoorbeeld in mijn eigen portfolio). Ik mag dus geen enkele foto zonder jouw toestemming publiceren. Als je minderjarig bent moeten je ouders/voogd/verzorgers voor toestemming tekenen zodat ik ze mag publiceren. Zonder toestemming heb ik dus pech gehad. Daarom wil ik je vragen als je alle foto's hebt ontvangen een lijstje op te stellen welke ik wel en welke ik niet in mijn portfolio mag publiceren van jou.
Ook als ik helemaal niets van jou mag publiceren mag je me dat gerust zonder problemen laten weten. Jouw privacy staat natuurlijk voorop en dat respecteer ik uiteraard!