logotype

De shoot

Mag ik iemand meenemen?

Ondanks dat ik het eigenlijk zelden meemaak dat modellen iemand meenemen mag je uiteraard iemand meenemen (als jij dat prettig vind moet je dat beslist doen!). Ik wil je echter wel verzoeken slechts 1 persoon mee te nemen en niet heel de familie; het is geen gezinsuitje zoals een dagje Efteling. Als je namelijk de hele familie meeneemt ben je met je aandacht alleen nog maar met hun bezig in plaats van de shoot en dat is voor mij nogal frustrerend.
Als je nog geen 16 bent kan je het beste één van je ouders meenemen maar dat laat ik helemaal aan jou over (en wat je ouders goed vinden natuurlijk).

Voorbereidingen

Kijk voor een artikel over algemene voorbereidingen <hier> (dit is een link naar het modellenmenu)

Waar gaan we fotograferen?

Dat spreken we vooraf samen af. Bij mijn woning heb ik een tot kleine studio omgebouwde garage (zie onderstaande foto) waar we altijd in terecht kunnen. We kunnen uiteraard eventueel ook op locatie fotograferen die jijzelf leuk vindt maar dat spreken we nog wel af (hangt o.a. af van reistijd, soort locatie en niet te vergeten: het weer).

Meer informatie over mijn studio staat op mijn algemene fotografiesite: <link>

Vervoer naar Prinsenbeek

Er zijn twee opties: 1/ je komt zelf of 2/ ik kom je thuis ophalen
1/ Je kan op eigen gelegenheid (met OV of eigen vervoermiddel) komen of je laten brengen. Als je met het OV komt kan je het beste met de trein naar NS station Breda-Prinsenbeek waar ik je kan komen ophalen. Ik woon op loopafstand (1000 meter) van het NS station Breda-Prinsenbeek; routebeschrijving in Google van NS station Breda-Prinsenbeek naar mijn woning: <Google maps routebeschrijving>.
2/ Ik kan je eventueel ook thuis komen ophalen maar wel met een opmerking: ik heb in verband met mijn werk een bestelauto met slechts 2 zitplaatsen; mocht je iemand mee willen nemen dan gaat dat in dat geval dus helaas niet lukken. Ik heb natuurlijk wel voldoende ruimte in de bagageruimte achterin de auto om al jouw spullen mee te kunnen nemen. Ik zet je na de shoot uiteraard weer thuis af.

Mijn adres: Kapelstraat 57 4841GG Prinsenbeek (bij Breda)
Link naar Google: <Google maps>

Omkleden

Als we op locatie gaan fotograferen kan je jezelf het beste thuis alvast (voor het grootste deel) omkleden. Op veel locatie's is het namelijk nogal behelpen. Als we bij mij thuis in de studio gaan fotograferen maakt het niet uit. Ik heb, omdat ik een werkruimte aan mijn huis heb, een aparte afsluitbare kleedruimte waar je jezelf in alle privacy kan omkleden (tevens voorzien van eigen toilet en eigen douche).

Wat moet ik meenemen?

Kleding, schoenen, sieraden en in sommige gevallen is een badjas ook heel praktisch. Neem spullen mee voor de shoots waarvan je hebt aangegeven beschikbaar te zijn.
Als je dus hebt aangegeven voor een glamourshoot beschikbaar te zijn probeer dan iets van een smoking (voor de heren) of galajurk, prom dress, cocktail dress of avondjurk (voor de dames) mee te nemen (incl. bijpassende schoenen!).
Als je hebt aangegeven voor badkleding beschikbaar te zijn neem dan bijvoorbeeld ook een zwembroek, bikini (in halter, strapless, triangel, one shoulder of bandeau vorm), tankini of badpak mee maar ook een eventuele mooie omslagdoek.
Mocht je beschikbaar zijn voor lingerie is het vooral mooi de chiquer uitziende lingerie mee te kunnen nemen. Het hoeft geen merkkleding te zijn maar wel mooi afgewerkt.

Wat je in alle gevallen niet moet doen is speciaal voor de shoot dure kleding gaan kopen die je wellicht nooit meer zal gaan dragen want dat is zonde. Kijk vooral wat je in je kast hebt hangen.

Kapper, visagie & make-up

Als hobby-/amateurfotograaf werk ik incidenteel met een visagiste maar ga ervan uit dat je tijdens jouw shoot er zelf voor moet zorgen. Neem dus make-up en materialen mee om zelf je haar te kunnen doen. Je mag natuurlijk ook altijd iemand meenemen die het voor jou doet.