logotype

Tips om naar een modellenburo te gaan

  • Kom beter iets te vroeg bij het modellenburo dan te laat; Fotografen en modellenburo's stellen het niet op prijs als je te laat komt. Ze hebben schema's waar ze zich aan moeten houden en als jij laat komt gooi je hun hele schema in de war (om maar een voorbeeld te noemen: een studioruimte huren is behoorlijk kostbare zaak!). Ze waarderen op tijd komen.
  • Gebruik heel weinig of geen make-up; Dit zorgt ervoor dat je er natuurlijk uitziet. Ze kunnen dan goed je huid en je bottenstructuur zien.
  • Verzorging; Zorg dat je er verzorgd uitziet. Dus: schoon verzorgd haar, nette handen en nagels (liefst blank en normale lengte). Een beetje zon is gezond, maar teveel moet ook niet. Pas ook op voor strepen van bijvoorbeeld je bikini of badpak.
  • Soms wil een buro alvast enkele foto's maken. Draag daarom geen strakke kleding vooraf waardoor de naden en bandjes in je huid gedrukt zitten; professionele modellen dragen vaak tot vlak van te voren alleen maar een badjas. Kijk voor meer tips voor de voorbereidingen van het maken van een fotosessie <hier>.
  • Persoonlijkheid; Over het algemeen zijn je houding en persoonlijkheid een van de belangrijkste elementen. In een korte tijd moet je een indruk wekken, probeer er voor te zorgen dat deze positief en professioneel is.
  • Neem iemand mee; Vooral als je onder de 18 bent, vaak hebben ze dan een handtekening nodig voor toestemming. Je kunt bijvoorbeeld één van je ouders meenemen. Die zien dan ook meteen hoe het er daar aan toe gaat.
  • Neem foto's mee; Ze zullen altijd vragen om foto's zodat ze al een beetje kunnen zien hoe je overkomt op een foto. Foto's geven een indruk hoe je je uitstraling tot uiting brengt op papier. Belangrijk is welk gevoel je goed kan weergeven op een foto. Hieraan kan men merken welke capaciteiten je in je hebt en het beste overbrengt op andere mensen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een paar vakantiefoto's waar je goed, scherp en van niet te veraf op staat. Het liefst minimaal 1 waar je helemaal op staat en minimaal 1 waar alleen je gezicht (portret) op staat. Hoe meer foto's je bij je hebt hoe beter. Zorg er ook voor dat de foto's waar je helemaal op staat geen wintersportfoto zijn met dikke koltrui en skipak maar een waarop je lichaam goed zichtbaar is zoals een bikini. Laat de foto's bijvoorbeeld maken door iemand uit je omgeving (kennis, vrienden) of door een amateurfotograaf. (Niet alleen bureau's vragen foto's vooraf maar ook nagenoeg alle amateurfotografen, het is superbelangrijk dat ze vooraf een indruk over je hebben)